Blauwe bessen muffin

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 milliliter karnemelk
  • 1 eetlepel boter (gesmolten)
  • 250 gram blauwe bessen
  • rasp van 1 citroen

Verder heeft u nog nodig

  • 12 muffinbakvormpjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de bloem met het bakpoeder en een snufje zout.
Klop het ei met de basterd- en vanillesuiker schuimig en roer de karnemelk erdoor. Klop het bloemmengsel in gedeelten erdoor.
Schep de boter, citroenrasp en blauwe bessen luchtig door het beslag.
Vul de cakevormpjes of holtes van de muffinvorm tot ⅔ met het beslag en bak de muffins in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Variatie

Voeg ook eens kokos toe voor een tropische verrassing.